Uşak İletişim Fakültesi öğrencileri, Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ali Mutlu öncülüğünde gerçekleştirilen 'Habercilik Atölyesi'nin ilk buluşması, 11 Aralık Pazar günü Uşak Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.                


İletişim Fakültesi bölümlerinin birbirleri içerisinde yer alabileceğine değinen Ali Mutlu, iletişim fakültelerinin birbirlerinden ayrılmaz bir çatı, bir bütün olduğuna değindi. Sektörde birlikte yer alacak olan iletişim fakültesi öğrencileri için bir kaynaşma ve birbirlerinin departmanlarını da yakından gözlemleme fırsatı sunan Habercilik Atölyesi'ne ilgi yoğundu. Devamlılık zorunluluğu olan atölyeye ve sektöre dair konuşmasını gerçekleştiren Ali Mutlu, planlamaları dair güncellemeleri süreç içinde gerçekleştireceklerini belirtti.           Akademisyen Mutlu, herkesin kendi mecrasını oluşturabildiği bu dönemde, niteliği oluşturabilmek  adına 'Haber Atölyesi' adıyla haberciliğe bakış açısından ve uygulamalardan da  bahsetti.            


Üniversitenin ve alanın dezavantajlarına değinen Mutlu, taşra üniversitesinde olmanın, atölye yetersizliklerinden kaynaklanan eksi unsurlardan bahsederken; bunların aynı zamanda bir bahane olmadığını, bilerek isteyerek, kendimize bir şey katma gayesiyle çalışırsak bunu başarabileceklerine inandığını vurguladı.           


Selçuk Üniversitesi mezunu olduğuna değinen öğretim görevlisi:' Bugün birçok arkadaşım ana akımda kamera önünde ve ardında yer alıyor. Taşra üniversitesinde olmak bir çözümsüzlük değildir. ' diyerek katılımcı öğrencilerini alana dair motive etti.  Atölyenin içeriği ve uygulamaları ardından, üniversite bünyesinde bir haber merkezi açılacağını ve atölye öğrencilerinin orada pratikte bulunabileceğini de duyurdu.              


'KONUYA CİDDİYETLE YAKLAŞIYORUZ'               


'Hafta sonu bizler de sizler de zamanınızdan fedakarlık ediyorsunuz. Hafta sonu herkes eğlenirken bizler buradayız.  Biz ciddiyiz, ayni ciddiyeti de bekliyoruz. Gerekli ekipman desteği de sağlanacaktır. Dekanlıktan fiziksel alan istedik ve sağlanacağı söylendi. Bu konuya hassasiyetimiz ortadadır.  Katılımcılar kesintisiz atölyeyi tamamladığında, pek çok yerde avantaj sağlayacak sertifikayı da vereceğiz. Bir devamsızlık bile sertifika hakkını kaybetme sebebidir. Uygulayarak ve işin içinde olarak ögreneceğiz.' dedi.               


Ali Mutlu atölyeye bugün ve daha sonraki günlerde olacağı üzere, haberciliğin içeriği ve teknik kısımlarına dair anlatımları ve görev belirlemeleri ile devam etti. Öğrencilerin katılıma, ilerleyişe dair görüş ve düşüncelerini de alarak atölyeyi sonlandırdı.